Reteta biscuiti cu busuioc si cimbru

Reteta biscuiti cu busuioc si cimbru
Reteta biscuiti cu busuioc si cimbru

Porții

15

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

8m

Temperatură

180

Calorii

-

Ingrediente

• faina alba 125 g
• lapte 60 ml
• galbenus de ou 1 buc
• zahar 50 g
• unt 60 g
• turmeric 1 /2 lingurita
• busuioc si cimbru uscate 1 /2 lingurita
• praf de copt 1/2 lingurita
• un praf de sare

Mod de preparare

• amestecati intr-un bol incapator faina cu praful de copt, turmericul, busuiocul si cimbrul, zaharul si un praf de sare
• topiti untul si amestecati-l separat cu laptele si galbenusul de ou
• adaugati amestecul lichid peste cel solid si framantati usor cu mana pana obtineti un aluat nelipicios si ferm
• daca mai este nevoie puteti sa mai presarati deasupra putina faina pentru a framanta mai usor
• puneti aluatul in folie de plastic si lasati-l la frigider 15 minute
• puneti apoi aluatul in aparatul pentru biscuiti Marcato Biscuit si alegeti o forma pentru biscuiti pe care o montati la celalalt capat al aparatului
• setati aparatul pe pozitia 2, pentru biscuiti mari, si formati biscuitii direct in tava de copt, fara sa o ungeti si fara hartie de copt
• coaceti biscuitii la 180 de grade pentru 8-10 minute, pana se rumenesc usor deasupra
• cand se racesc, se pudreaza cu zahar.

Pofta buna!