Reteta biscuiti cu faina integrala de secara si ciocolata

Reteta biscuiti cu faina integrala de secara si ciocolata
Reteta biscuiti cu faina integrala de secara si ciocolata

Porții

20

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

8m

Temperatură

180

Calorii

-

Ingrediente

• faina integrala de secara 135 g
• cacao 20 g
• lapte 100 ml
• galbenus de ou 1 buc
• zahar 50 g
• unt 60 g
• esenta de portocale 1 lingurita
• ghimbir macinat ½ lingurita
• nucsoara rasa ½ lingurita
• praf de copt 1 lingurita
• un praf de sare

Mod de preparare

• amestecati intr-un bol incapator faina cu praful de copt, ghimbirul si nucsoara, zaharul, cacao si un praf de sare
• topiti untul si amestecati-l separat cu laptele, galbenusul de ou si esenta de portocale
• adaugati amestecul lichid peste cel solid si framantati usor cu mana pana obtineti un aluat nelipicios si ferm
• daca mai este nevoie, puteti sa mai presarati deasupra putina faina, pentru a framanta mai usor
• puneti aluatul in aparatul pentru biscuiti Marcato Biscuit si alegeti o forma pentru biscuiti pe care o montati la celalalt capat al aparatului
• setati aparatul pe pozitia 2, pentru biscuiti mari, si formati biscuitii direct in tava de copt, fara sa o ungeti si fara hartie de copt
• coaceti biscuitii la 180 de grade pentru 8-10 minute
• cand se racesc, se pudreaza cu zahar.

Pofta buna!