Reteta biscuiti cu merisoare si stafide

Reteta biscuiti cu merisoare si stafide
Reteta biscuiti cu merisoare si stafide

Porții

15

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

7m

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• unt calitativ – 250 g
• zahar – 120 g
• faina – 460 g
• ou – 2 buc
• sare – 1/2 lingurita
• apa de trandafiri – 1 lingurita
• stafide – 50 g
• merisoare deshidratate – 50 g
• cardamon – 1 lingurita rasa
• ghimbir ras – 1 varf de cutit

Mod de preparare

• incingeti cuptorul la 190⁰C
• topiti untul la bain-marie, insa nu in totalitate
• amestecati-l cu zaharul, folosind un blender
• adaugati ouale, sarea si apa de tradafiri
• adaugati faina, ghimbirul, cardamonul, stafidele si merisoarele treptat, amestecand in continuare cu blenderul
• adaugati compozitia in aparatul pentru biscuiti Marcato Biscuit, setati ce forma doriti si dispuneti biscuitii in tava, pe o foaie de copt, lasand cca 5-6 cm distanta intre fiecare
• introduceti biscuitii in cuptor si in momentul in care devin aurii, scoateti-i si lasati-i sa se raceasca, pe un tocator de lemn.
Pofta buna!