Reteta biscuiti cu portocale

Reteta biscuiti cu portocale
Reteta biscuiti cu portocale

Porții

50

Complexitate

2

Pregătire

Gătire

5m

Temperatură

200

Calorii

-

Ingrediente

• faina 800 g
• zahar 200 g
• unt topit 250 g
• galbenusuri 4 buc
• suc proaspat de portocale 250 ml
• coaja rasa de la o portocala
• scortisoara 1 lingurita
• praf de copt 1 pliculet
• un praf de sare

Mod de preparare

• incingeti cuptorul la 200 grade, cu ventilatie ar fi ideal
• amestecati intr-un bol incapator faina cu praful de copt, zaharul, scortisoara si un praf de sare
• adaugati pe rand untul topit, galbenusurile, coaja si sucul de portocale si amestecati usor pana incepe sa se formeze un aluat
• framantati apoi cu mana pana aluatul devine dens si elastic
• umpleti aparatul pentru biscuiti Marcato Biscuit cu aluat si formati biscuiti in forma de floare pe o tava de copt
• nu este nevoie sa ungeti tava si nici sa folositi hartie de copt
• lasati putin spatiu intre biscuitii formati
• coaceti biscutii pana devin aurii, aprox 5-7 minute
• lasati biscuitii la racit in tava, apoi puteti umple mijlocul cu gem de caise sau capsuni si ii puteti pudra cu zahar
Pofta buna!