Reteta biscuiti din faina integrala si migdale

Reteta biscuiti din faina integrala si migdale
Reteta biscuiti din faina integrala si migdale

Porții

20

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

8m

Temperatură

180

Calorii

-

Ingrediente

• faina integrala de grau 200 g
• lapte 100 ml
• galbenus de ou 1 buc
• zahar 50 g
• unt 60 g
• coaja de lime 1 lingurita
• coaja de portocala 1 lingurita
• migdale 100 g
• praf de copt 1 lingurita
• un praf de sare

Pentru umplutura:
• ciocolata neagra 50 g
• smantana pentru frisca 50 ml

Mod de preparare

• amestecati intr-un bol mai mare faina cu praful de copt, coaja de lime si de portocala, migdalele macinate fin, zaharul si un praf de sare
• topiti untul si amestecati-l separat cu laptele si galbenusul de ou
• adaugati amestecul lichid peste cel solid si framantati usor cu mana pana obtineti un aluat nelipicios si ferm
• daca mai este nevoie, puteti sa mai presarati deasupra putina faina, pentru a framanta mai usor
• puneti aluatul in folie de plastic si lasati-l la frigider 15 minute
• puneti aluatul in aparatul pentru biscuiti Marcato Biscuit si alegeti o forma pentru biscuiti pe care o montati la celalalt capat al aparatului
• setati aparatul pe pozitia 2 pentru biscuiti mari si formati biscuitii direct in tava de copt, fara sa o ungeti si fara hartie de copt
• coaceti biscuitii la 180 de grade pentru 8-10 minute, pana se rumenesc usor
• preparati intre timp crema, incalziti bine smantana si turnati-o peste ciocolata rupta bucati, apoi amestecati bine pana se omogenizeaza
• cand se racesc, se pot umple cu putina crema de ciocolata
Pofta buna!