Reteta fettuccine mare e monti

Reteta fettuccine mare e monti
Reteta fettuccine mare e monti

Porții

1

Complexitate

2

Pregătire

Gătire

7m

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente


Pentru aluat:
• ou – 1 buc
• faina – 100 g
• ulei de masline – 1 lingurita
• sare – dupa gust

Pentru sos:
• lamele de calamar (prefiert) – 23 buc.(puteti folosi si calamar normal
• curatat si fiert in prealabil)
• cimbru uscat – 1/2 lingurita
• unt – 30 g
• vin alb
• demisec – 30 ml
• ulei de masline – 2 linguri
• usturoi – 2 catei
• parmezan – 50 g
• ciuperci brune – 34 buc
• sare si piper alb dupa gust

Mod de preparare

• asezati faina pe blatul de lucru, facand o mica gaura in centrul acesteia, in care veti sparge oul, la temperatura camerei, pentru a putea incorpora perfect grasimea sa
• adaugati sarea si uleiul de masline si cu ajutorul unei furculite amestecati oul asemeni unei omlete, incorporand putin cate putin faina de pe margini, pana ce ajungeti sa o incorporati pe toata
• incepeti apoi sa framantati acest aluat folosindu-va de varful degetelor si de cate un praf de faina de pe margini, de fiecare data cand vreti sa evitati sa vi se lipeasca aluatul de masa sau de maini
• aluatul trebuie sa fie uniform incorporat si pufos – acoperiti-l cu 2 servetele sau cu o folie de plastic si lasati-l la frigider cca 20 de minute
• dupa 20 de minute il scoateti si presarati putina faina pe deasupra, pentru a evita lipirea
• introduceti bucata de aluat in partea stanga a masinii de paste Marcato Atlas Cromo, pentru a o intinde
• incepeti de la cel mai gros nivel pana la antepenultimul – cu fiecare trecere prin masina de intins paste mai presarati putina faina pe foaie si scadeti un nivel de grosime
• dupa ce ati intins foaia, o treceti in partea cealalta a masinii de paste Marcato Atlas Cromo si o taiati cu forma de fettuccine
• le lasam la uscat pe dispozitivul de uscat paste Marcato Tacapasta
• curatati bine calamarul prefiert si taiati lamele cuburi
• tocati usturoiul marunt, iar ciupercile taiati-le cuburi potrivite
• puneti apa cu sare la fiert, iar in momentul in care aceasta a dat in clocot, fierbeti pastele pentru cca 1 minut
• scurgeti-le apoi intr-o sita si stropiti-le cu putin ulei cu masline, ca sa nu se lipeasca
• incingeti uleiul si untul in tigaie si adaugati cuburile de calamar si ciuperci in aceasta
• adaugati usturoiul, cimbrul si asezonati cu sare si piper
• in momentul in care atat ciupercile, cat si calamarul este gatit, stingeti cu vin alb si lasati la redus cca 30 de secunde
• adaugati smantana de gatit si amestecati bine pentru cca 1 minut, pana ce compozitia se va inchega
• adaugati apoi pastele fettuccine in sos si amestecati de cateva ori pana ce sosul va intra in paste
• luati de pe foc, puneti in farfurie si radeti parmezan deasupra
• consumati preparatul cat este fierbinte.

Pofta buna!