Reteta ravioli cu morcov, umpluti cu mousse de somon si marar

Reteta ravioli cu morcov, umpluti cu mousse de somon si marar
Reteta ravioli cu morcov, umpluti cu mousse de somon si marar

Porții

2

Complexitate

3

Pregătire

Gătire

1h

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• faina – 400 g (plus extra 80100 g daca aluatul este lipicios)
• morcovi – 2 buc.(medii spre mari)
• oua – 2 buc.+ 1 galbenus
• sare – 1/2 lingurita
• ulei de masline – 2 linguri
• file de somon afumat – 100 g
• crema de branza cu verdeturi – 300 g
• marar – 1/2 legatura
• piper alb – 1 varf de cutit
• parmezan ras – 1 lingura
• malai – 1 lingura si 1/2

Pentru Pesto:
• usturoi – 2 catei
• busuioc – 3 frunze
• sare – 1 varf de cutit
• rosii cherry sau rosii kumato (78 rosii)
• ghimbir ras – 1 varf de cutit
• seminte de chilli – 2 – 3 bucati
• ulei de masline aromat – 1 lingura
• zeama de lamaie – 1 lingurita

Mod de preparare

• spalati, curatati, taiati morcovii si puneti-i la fiert
• odata fierti, lasati-i la scurs si implicit la racit, apoi mixati-i la blender
• mixati la blender somonul afumat impreuna cu crema de branza, piperul alb si mararul taiat in prealabil marunt
• asezati faina pe blatul de lucru, facand o mica gaura in centrul acesteia, in care veti sparge ouale la temperatura camerei, pentru a putea incorpora perfect grasimea oului
• adaugati sarea si uleiul de masline si cu ajutorul unei furculite amestecati ouale asemeni unei omlete, incorporand putin cate putin faina de pe margini si implicit morcovul ras, pana ce ajungeti sa o incorporati pe toata
• incepeti apoi sa framantati acest aluat folosindu-va de varful degetelor si de cate un praf de faina de pe margini, de fiecare data cand vreti sa evitati sa vi se lipeasca aluatul de masa sau de maini – in eventualitatea in care aluatul este foarte lipicios, adaugati extra faina pana cand se desprinde frumos de pe degete
• aluatul trebuie sa fie uniform incorporat si pufos – acoperiti-l cu 2 servetele sau cu o folie de plastic si lasati-l la frigider cca 20 de min
• puneti faina pe masina de paste Atlas Cromo - Multipast 150 si intindeti aluatul corespunzator pana la treapta 7 (adaugand faina daca simtiti ca se poate lipi de rolele de aluminiu anodizat si mutand cate o treapta de grosime la fiecare intindere)
• taiati marginile aluatului (capetele/extremitatile) pentru ca toata latimea aluatului sa fie egala si ungeti ambele parti cu faina 
• asezati atasamentul de ravioli si presarati faina pe deasupra – impaturiti aluatul in jumatate si introduceti partea cu bucla in atasamentul de ravioli – miscati putin de maner pana se prinde capatul acesteia – desfaceti foaia si umpleti putin cate putin cu compozitia din mousse de somon
• tineti capatul din dreapta ridicat si miscati usor de manivela, in timp ce umpleti cu compozitie si o nivelati
• desfaceti ravioli formati si lasati-i la uscat timp de 2 ore, pe o hartie de copt cu putina faina de malai pe deasupra, pentru a absorbi din umezeala
• taiati usturoiul si rosiile marunt si introduceti-le in mojar cu ghimbirul ras, sarea, piperul, busuiocul, semintele de chili, uleiul de masline si zeama de lamaie
• zdrobiti-le bine in mojar
• fierbeti ravioli in apa fiarta (dar nu clocotita) la foc domol, timp 4 min, pentru a avea grija sa nu se zdrobeasca
• Puneti sos peste acestia si adaugati si parmezanul ras.

Pofta buna!